2011. március 28., hétfő

stardoll history.~a stardoll története..

Elértünk az 1000. bejegyzésünkhöz. Köszünjük a több, mint  90 000 látogatót(blog statisztika:) és az 54 rendszeres olvasót! Soha sem gondoltuk volna, hogy idági jutunk.
Ebből az alkalomból, csináltunk egy kis bemutatót, a régi stardollról. Jó olvasgatást :)       
                                                                                                                                                                                                                   
__________________________________________________________________________________


Gondoltad volna valaha is, hogy a Stardoll hogyan nézett ki anno?
Milyen lehetett a dollod Suitja, Beauty Parlorja a Starplaza, Bazaar, esetleg a Magazine?

Egy kis bemutatást nyerhettek a régi Stardollba, amikor még nem volt ilyen drága minden, kevesebb volt a superstar tárgy és nem volt ennyi álszent tag.


A történet 2004-ben kezdődött, amikor a a skandináv Liisa Wrang, hobbiból elkezdett paperdollokat készíteni a személyes oldalára. Nem csak paperdollokat és hozzájuk ruhákat rajzolt, hanem saját maga megtanult web designolni. Ez volt a Paperdollheaven.com, ahol kezdetlegesen hírességeket, énekeseket lehetett öltöztetni, és a mai napig, működik az oldal, igaz egy teljesen átalakult formában.

2005. február-ban már lehetett regiszrálni, volt keresési funkció, illetve jelezte az éppen bejelentkezett tagokat


2005. márciusában a Paperdoll Heaven átkeresztelődőtt Stardollra. Az oldal megint csak megváltozott.


2006. április A nagy változás. A Stardoll ekkor kezdett olyanná válni, amilyennek mi is ismerjünk.


2006. júliusában már lehetett saját MeDollunk. Közületek talán nincs olyan, aki ekkor regisztrált, de VikyHun ekkoriban lett tagja az oldalnak.
A Suite, Beauty Parlor (MeDoll editor), Starplaza és a Magazine (The Show) így festett.2007- Új nyelvek, megjelent a StarDesigne, Clubok, fiú medollot is választhatunk, és még több gombot találhatunk2008- 
A tagok száma egyre gyorsabban nőtt, lassan a 17 milliót érték el.

Innentől már Sceneryt is csinálhattunk, a Pick of The Day-t is betették.


A Starplaza elnyerte a rendes pláza alakját, a nagy márkák már vagy 3. kollekcióikat dobták ki, mint például a DKNY.


Az album megújult, választhattunk 13 külalak közül, és a Starbazarr is megjelent.
~Számomra(VikyHun) ez volt a legszebb korszak a stardollon.
2009. januárban az oldal teljesen átalakult. Új kezdőlapot kapott, a regisztáció is más lett. 
Megjelentek a belépés utáni idegesítő hírdetések, és a stardoll egyre pénzéhesebb lett.

A belső menüpontok nem változtak, kicsit frissebb lett az oldal, és a Starplaza is üdébben festett.Bekerült az első kollekciója a LE-nek, az Elle, a Jordache és a Celebbutikok(etc.). Ekkor még a Sephora és társai uralták a smink osztályt.
 Megjegyzem, az elején mindegyik smink Non SS volt. (Az más kérdés, hogy a kezdéskor kapott 25sd-ből mennyid maradt rá)2010. A Stardoll egy évvel ezelőtt. Szerintem ezt már nem kell bemutatnomVégül 2011. A Stardoll a nagy átalakítás után, amely sokaknak, köztük jómagamnak sem tetszett úgy, mint ahogy vártam.
Egy kis összehasonlítás. A Beauty Parlor(akkor még Medoll editor) 2006-, 2008- és 2010.-ben
Végezetül, egy interjúval zárjuk, egy régebbi taggal, egyúttal barátnőnkkel, vreni96-al.

Előszőr is köszönöm, hogy elvállatad az interjút. Mint tudni illik, mi már kicsit régebbről ismerjük egymást, és te se egy most regisztrált tag vagy.

Mikor regisztálrál a stardollra, és hogyan találtál rá?~Igazán nincs mit :) Hát, azt hiszem, még a startlap játékoknál keresgéltem 2006 fele, amikor találtam egy játékot "öltöztess sztárokat " címmel. Akkoriban annyi volt az egész, hogy fehér alapon voltak kis ikonok, és ha azokra rámentél felöltöztethetted a sztárokat .
 Volt vagy 12 db.. mikor késöbb nézegettem, már Paperdoll Heaven volt az oldal neve, ezután pedig Stardoll. A Stardoll verzióra 2007-ben regisztráltam nagy nehezen , mert akkoriban még nagyon kacifántos volt a dolog..


Mi volt az első benyomásod az oldalról?~Nagyon tetszett, mert ugye divattervező szeretnék lenni,és kicsi korom óta érdekelnek a ruhák, a divat. Tetszet , hogy saját dollom lehet, saját lakással és gardróbbal :)Emlékszel még az első DKNY, ELLE, vagy bármelyik Real Brand kollekciójára?

~Talán az ELLE kollekcióból egy-két darabra. Az olyanokra mint pl. a DKNY azért nem, mert mikor regisztráltam nagyon új volt nekem a dolog, és nem is igazán tudtam mi merre hány méter :) Azthiszem volt olyan is, hogy 2 havonta néztem meg a dollom. A pontjaim is ezért kevesebbek. Szóval ilyen első kollekciókra a nagyobb boltokból nem igazán emlékszem :)

Mikor lettél előszőr Superstar, és milyen volt akkoriban annak lenni, a mostani viszonyokhoz képest?

~Azthiszem valamikor 2008 elején. Arra emlékszem, hogy nagy buli volt, mert ugye a rengeteg lehetőség. Ruhák, cipők, dekoráció....:) Olcsóbbak voltak a ruhák és lakberendezési dolgok. Azóta nagyon sokminden változott. A dollokat többféleképpen lehet variálni , a ruhák drágábbak, még a néhai "mini shop " is suite shop lett  és ugye volt ez a "big makeover".  Az elején nagyon nem tetszett, mert nem tudtam eligazodni. Mostmár megszerettem, mert szebb az oldal külalakja, és így lényegesen több dologon is változtattak, ami kinek előny , kinek hátrány :)

Így vissza nézve a több évet, -miközben, valljuk be, te is felnőttél már- hogyan látod most a Stardollt? A régi(gondolok itt 2007-2008-ra), vagy az új(2010-2011) Stardollt kedveled inkább? 
Szerinted mit kéne változtatni rajta?

~hm... A régi tulajdonképpen szerintem még az a gyerekesebb verzió volt. Akkoriban tökéletesen kielégítette az én igényeimet úgymond :) Eljátszadoztam, öltöztettem a dollokat ... 
A mostani azért jobb, mert a ruháknak is jobb a grafikája, szebben kivannak dolgozva a dolgok.
 Több bolt van, több doll, több újdonság, lehetőség .Igaz jelentősen felemelkedtek az árak, de én még ígyis szeretem :) Lényegében nekem az új stardoll tetszik jobban .

Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre (:

~Nincsmit :) Végül, ajánlom, hogy nézzetek be hozzá, mivel egy gyönyörű doll, gyönyörű házzal. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése