2010. szeptember 16., csütörtök

mortal kiss- 2.fejezet

Igen,itt a második fejezet.:)Most ha legfelül látjátok a postot akkor frissítettem egy kicsit belőle.:D most az a tervem hogy a hétvégén legalább a 4.et is elkezdjük fordítani,remélem fog is sikerülni. ;)


Mortal Kiss/Halálos Csók
2.fejezet: New Arrivals/ Új érkezők

25.oldal

Az iskolát kihagyta, Fayenek volt éppen elég beszélni valója Lizzel a 'teljesen félelmetes' Lucas Marrowról. Liz az egész napot beszélgetéssel töltötte a semmiről, ez volt a kezdete Faye pasasának. Még az sem segített, hogy Liz minden alkalomkor ötletet talált ki. Nem gyakran esett meg, hogy nem szívesen volt Lizzel, de most Faye egyedül akart hazamenni. Minden nap suli után a két lány együtt ment Faye-ék házába tanulni. Liz sok időt töltött náluk, Pam néni néha javasolta már neki,hogy csak menjen el.

26.oldal

Faye anyukája meghalt amikor ő még kicsi volt,azóta Pam nénivel és az apukájával lakott,az apja testvérével. A nénikéje birtokolta az egyetlen könyvesboltot Winter Millben, és tudott mindent amit tudni lehetett a város történelméről. Valójában sokat tudott mindenféle történelemről és kultúrákról. Ő a húszas és harmincas éveiben majdnem végig utazott az egész világban,élt Kelet-Európában és Indiában is pár évig,mielőtt visszajött volna Winter Millbe megalakítani a saját üzletét. Faye anyjaként szerette.

'Pam néni! Itthon vagyunk!' Faye hangosan kiáltotta miközben benyitottak a bolt fa ajtóján. A zsúfolt bolt csendes volt, de Pamela McCarron megjelent a fekete falú szobában, miközben Faye és Liz megtörölte a lábát a lábtörlőben. A hullámos vörös haja össze volt kötve egy afrikai sállal és annak ellenére, hogy kint hó volt, egy szokásos pólót viselt egy hosszú szoknyával.


27.oldal

'Nincs szükség kiabálásra' Pam néni mondta nyugodtan.'Itt élsz már rég régóta ahhoz,tudjad,hogy nem lehetek messzebb pát méternél,tudod?'

Faye keresztül ment a padlón és arcon csókolta nénjét.'Bocsánat,van valami apával?'

Pam néni megszorította a karját és megrázta a fejét. 'Nincs semmi,de ne legyél szomorú.'

Faye bólintott, a gyomra görcsbe rándult. Az apja nem tartotta velük a kapcsolatot most tovább,mint szokott.

'Tudod ez nehéz, de tudnod kell, ő mit szeretne. Fel fog bukkanni egy vagy két nap múlva.' Pam néni mondta neki melegen. 'Itt van néhány mézes süti a konyhában neked. Mondjátok lányok,milyen könyvre lenne szükségetek a házihoz és megkeresem.'


28.oldal

Liz körbedobta a karját Pamen. 'Van valami azzal,hogy hogy szerettesd magadba azt a fiút aki az álmaidban szerelmes beléd?

' Mi ez most veled?'

'Ne vedd tudomásul' sóhajtott Faye. 'Nem akar leállni azóta amióta meglátta az új fiút ma reggel.'

'Oh?'kérdezte Pam néni. 'Milyen új fiú?'

'Lucas Marrow. Ő csodálatos. Csak csodálatos Pam néni' sóhajtozott Liz. 'Ragyogó, okos és vicces...'

'És bosszantó' adta hozzá Faye.

Látta, hogy Liz összeszorította a szemét.' Faye nem szereti őt.'

29.oldal

'Ez nem igaz,hogy nem szeretem. Csak nem ismerem. És ami több,nem is akarom megismerni.'

'Faye.' Pam néni korholta le. ' Ne akard ezt. Új a városban. Lehetnél kicsivel kedvesebb.'

'Vakunak hívott!'sipította Faye.'Ez annyira zavaró-elkezdte Liz is már.Ha ők ketten nem fejezik be,akkor az egész iskola kapni fog a lehetőségen,hogy Vakunak hívjon. Remélem soha többé nem találkozok vele!

Faye látta Pam néni komoly arcot próbál vágni.'Vaku?'Ez most pont aktuális.'

'Oh,ne kezd te is!' zúgolódott Faye.

'Ha ez a legrosszabb amit tett,kétségbeeshet.' nevetett Pam néni.

30.oldal

'Tehetek említést arról,hogy teljesen csodálatos,Pam néni?tette hozzá Liz.'Gyönyörű haja van,csak...'

'Argh' Faye a kezét a fülére rakta.'Kérlek semmi többet arról a csodálatos új fiúról.Kaphatnák csak 30 percet megemlítése nélkül?Kérlek!'

'Oh,oké.'sóhajtott Liz. 'Gyerünk,szeretnék egy sütit' megállt, hirtelen motorok törtek össze a békés,csendes utcában odakint.

'Mi a világ ez?'kérdezte Faye.Oda ment a külső ablakhoz.Kinyitotta,amikor Liz és nénje csatlakoztak hozzá,mindegyikük a havas utat nézte.

Hat nagy fekete bicikli ment lassan az úton,feltúrva a havat, miközben mentek. Alakzatban mentek, nagy V-alakban,úgy hogy más kocsik nem fértek volna már el.

31.oldal

Az összes emberen vékony fekete bőr volt és sötét napszemüveg. A csapat vezetőjének szürke szakálla,kócos ősz haja volt.A mellette levő ember mintha a múltból jött volna.

Az egész úton a Winter Mill-i emberek kijöttek a házukból megriadva a motorok dörgésétől.

'Wow.'mondta Faye emelve a hangját,úgy hogy Liz és Pam néni is hallották. 'Milyen zaj!'

'Kik ezek?' kérdezte Liz,kiabálva.'Nem ismerem egyiket sem.'

Pam néni gondosan nézte a motorokat.'Már itt voltak a körzetben pár napja.' mondta.' De ez az első,hogy együtt jöttek a városba.Azt hiszem ez volt a bemutatkozásuk.'

32.oldal

'Valahogy úgy érzem nem lesz nagy üdvözlésük errefelé.'

A motorosok a könyvesbolt előtt mentek el. Faye el volt bűvölve- még sohasem látott igazi motorosokat ezelőtt. A fényképezőért kotorászott, buzgón készített képeket: a motorosok jó cikk lettek volna a The Miller-be. Faye rádöbbent, hogy az egyik motoros előtte megy el. Ő fiatalabb volt mint a többiek,és ő úgy gondolta nála sem sokkal idősebb. Sötét felnyírt haja volt a sisakja alatt, a szemét nem láthatta a szemüvegje miatt. De tudott valamit Faye amikor megállt, a kamerájával körbenézett,amikor a fiú is megállt.

'Szerintem ő is az egyik akik mostanában itt vannak.' Pam néni mondta Faye fülébe. 'Ő nem néz ki olyan rémségesen mint a többiek.'

33.oldal

Faye nénikéjére nézett. 'Ne beszélj nekem erről!'

Pam néni vállat vont. 'Nem gondolkozok ezen.'

'Nézd' Faye hallotta Liz hangját 'Ott van apukám kocsival.'

A következő motoros nyomában volt Sergeant Wilson, a nagy rendőrségi tiszt, aWinter Mill-i végrehajtás élén álló személy. Inkább betért a könyvesboltba,de amikor bejött volna megállt odakint, aztán kinyitotta az ajtót, szorongatta a sapkáját,amikor határozottan belépett.

'Mitch,' üdvözölte Pam.'Nézd, van pár új emberünk a városban.'

Sergeant Wilson bólintott homlok ráncolva.'Nem vagyok túl boldog egyiktől sem,elmondhatom.'

34.oldal

'Talán ez egy jel és tovább mennek?'

Megrázta a fejét.'Ez nem véletlen.Itt vertek tábort az erdőben. Bejöhetek, Pam?'

'Hát persze.Semmi különös remélem?'

Sergeant Wilson komoly pillantást vetett rá. Talán.Beszélnem kell a lányokkal.'


[fejezet vége.:D]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése